top of page
Wandeling: Lucien Hock

Relais des Fagnes-kerk Hockai-Monument L. Hock-"Toutes directions"-Ravel-Beau Site-Relais des Fagnes

  • 9 km lange, comfortabele wandeling door de velden en bossen rond Hockai

  • “droge voeten-wandeling”: prima geschikt voor kinderwagens en mindervaliden.

  • volledig verhard en zo goed als vlak

  • restauratie mogelijk na 1/4 en 3/4 van de wandeling, in Hockai (Café Ardennais, meestal geopend en hotel Beau Site, meestal geopend in het WE)

Vertrek op “Route de Hockai" rechtsaf en wandel helemaal door tot in het centrum van Hockai. Als je wil, kan je hier al meteen even pauzeren, in hotel “Beau Site”.
 

Je steekt de brug over en je wandelt voorbij “Café Ardennais” (een geschikt alternatief voor hotel Beau Site, als dat niet open is). Dan langs de kerk, de “Rue de la Fohalle” in. Even verderop ga je rechts naar beneden, richting “tribunes”, de “Chemin Grand Biseu” in. Je wandelt nu door de “Fagnes Grand Biseu”, door het Waals gewest bestempeld tot “site met groot belang voor de biodiversiteit”.

 

Een eind verderop langs deze baan, in de bosrand links, zal je een gedenksteen opmerken. Dit is het monument voor  Lucien Hock, “peintre des fagnes”. Deze 20ste eeuwse meester, geboren in 1899 en overleden in 1972, wordt beschouwd als één van de grote Waalse landschapsschilders.

  

Blijf gewoon de weg volgen, die je onder de autostrade door leidt en daar overgaat in de “Route des blanches pierres”. Je volgt de bocht naar rechts en neemt vervolgens de eerste straat rechts, de “Chemin Tisimany”. Je wandelt tussen de weiden en dan door het bos. Neem wat verderop even de tijd om links en rechts van het weggetje de fotogenieke meanders van het riviertje “Hockai” te bewonderen.


Blijf de weg volgen tot het enigszins bizarre verkeersknooppunt in het midden van het bos en kies hier rechts, richting “Spa” ofwel “Toutes directions”. Deze weg leidt je verderop opnieuw onder de autostrade door. Je blijft steeds rechtdoor lopen, tot aan de linkse bocht, die je volgt. 

 

Even verderop kruist de weg de Ravel (Réseau Autonome des Voies Lentes), herkenbaar aan het verkeersbord met fietser, ruiter en wandelaar. Het gaat hier om een netwerk van oude spoorlijnen, die door het Waals gewest omgevormd werden tot wandel- en fietsroutes. Ga hier rechtsaf, de Ravel op en blijf deze volgen. Kijk onder het wandelen uit naar een stenig pad links, dat omlaag loopt. Hier kan je twee beverdammen spotten, die een mooi vijvertje hebben gevormd. De beverburcht zelf kan je hier in de buurt ook vinden, als je goed zoekt...

 

Wandel verder tot bij de brug in het centrum van Hockai. Ga onder de brug door en meteen links de helling op en je komt opnieuw uit bij hotel “Beau Site” (en “Café Ardennais”...). Tijd voor nog een drankje?

 

Daarna gaan we terug onze straat in (met je rug naar de voordeur van “Beau Site” is het naar links) en we eindigen de wandeling zoals we vertrokken zijn.

bottom of page