Wandeling:  Aérodrome

  • 5 min. met de auto en dan 8 km wandelen: 4 km heen en 4 km terug langs hetzelfde parcours: dwars door het prachtige forêt de Wayai

  • volledig verharde weg, heen in licht stijgende lijn en terug in licht dalende lijn

  • restauratie mogelijk halverwege in de taverne "le Sunset", met zicht op het vliegveld (meestal geopende in het WE en bij goed weer ook in de week)

  • bij uitstek geschikt voor kinderen, opmdat het vliegveld "La Sauvenière" heel populair is bij valschermspringers en de kans groot is dat ze landen voor je voeten

Je stapt heel even in de wagen en je rijdt op "Route de Hockai" linksaf tot bij de grote baan. Deze steek je over en je rijdt het straatje aan de overkant in tot bij het eerste kruispunt (met links een verbodsbord). Draai ondanks het verbodsbord linksaf en parkeer de wagen op de zandstrook aan de rechterkant.

 

 

En dan wandel je voorbij het verbodsbord: altijd maar rechtdoor, onder de autostrade door en nog veel verder rechtdoor, tot je bij het vliegveld uitkomt.

 

Je passeert eerst het parachutistenclubhuis en wat verderop kom je terecht op het terras van taverne "Le Sunset". Hopelijk stijgt er net een vliegtuig vol valschermspringers op!

 

De terugweg is nog makkelijker dan de heenweg, omdat je nu volledig in dalende lijn wandelt, helemaal tot bij de auto!